nieuws

Sluis III krijgt vorm

infra Premium

Sluis III krijgt vorm

De combinatie Heijmans-Boskalis bouwt bij Tilburg de nieuwe Sluis III en maakt tegelijkertijd het Wilhelminakanaal beter bevaarbaar. Sluis III vervangt twee kleinere sluizen en krijgt volgend jaar de grootste sluisdeuren van composiet die op de wereld bestaan.

Ze meten 6,2 bij 12,5 meter en worden gemaakt bij FiberCore Europe in Rotterdam. Een tweede bijzonderheid aan de sluis is een vijzelturbine, die elektriciteit gaat opwekken voor circa 250 huishoudens. Rijkswaterstaat werkt in het project samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg aan een betere bereikbaarheid van de provincie over het water. Hiervoor verbreden en verdiepen de aannemers het kanaal over een lengte van 5 kilometer. Ook wordt een zwaaikom aangelegd waarin schepen kunnen keren.

Reageer op dit artikel