nieuws

Renovatie westvleugel Amsterdam Centraal begint

infra Premium

De renovatie van de westvleugel van station Amsterdam Centraal is vandaag van start gegaan. Initiatiefnemers NS en ProRail geven de westvleugel nieuwe vloeren, kolommen, plafonds en verlichting en entree met winkels naar de westpassage.

Deze werkzaamheden moeten voorjaar 2015 klaar zijn. Daarna neemt men de restauratie en renovatie van de centrale hal onder handen. Daarbij verdwijnen de kantoorruimten op de eerste verdieping die nu nog het vrije zicht vanuit de hal op de perronkap hinderen. In plaats van de kantoren komt er een balkon dat de centrale hal via trappen en lift verbindt met het perron en de daar gevestigde horeca. De centrale hal wordt met een trap en een roltrap ook verbonden met de hal van de Noord/Zuidlijn.

Deze werkzaamheden moeten eind 2016 klaar zijn. Eind 2017 moeten ook de monumentale rijtuigkappen aan de gevel gerestaureerd en teruggeplaatst zijn. Het ontwerp is van Tak Architecten (restauratie) en Benthem Crouwel Architecten (renovatie en eindbeeld).

Reageer op dit artikel