nieuws

Orderboek aannemer CFE krimpt met 430 miljoen euro

infra

Orderboek aannemer CFE krimpt met 430 miljoen euro

De Belgische bouwgroep CFE is het derde kwartaal van start gegaan met voor 3,5 miljard euro aan opdrachten. Op vergelijkbare basis had het concern een jaar geleden voor 430 miljoen euro meer werk op de plank liggen.

Per 1 januari is de omzet van baggerbedrijf Deme volledig opgenomen in de cijfers van CFE. Om een goede vergelijking van de prestaties mogelijk te maken, is meegerekend de omzet van de baggeraar in de eerste drie kwartalen, toen Vinci nog mede-eigenaar was.

Het segment baggerwerken en milieu, beheerst door Deme, kwam in de eerste driekwart van het jaar op een omzet van bijna 1,9 miljard euro, 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het geld werd voor slechts 35 procent verdiend in de Europese Unie. Een jaar eerder was het aandeel nog 44 procent. Europa buiten de EU maakte een sprong van 1 naar 8 procent. De markten Azië/Oceanië (30 procent), Afrika (11 procent) en Midden-Oosten (9 procent) zijn stabiel. De bouwtak slaagde in de eerste negen maanden zijn omzet met 14,3 procent op te voeren tot 591,6 miljoen euro. De groei is allesbehalve te danken aan de Benelux, waar de aannemer de markten als ongunstig beoordeelt. In het segment (spoor-)infra steeg de omzet met 13,1 procent tot 76,9 miljoen.

Reageer op dit artikel