nieuws

Productiehal voor schoon drinkwater

infra Premium

Productiehal voor schoon drinkwater

“Misschien wel het beste drinkwater van Nederland” denkt Vitens te produceren in zijn nieuwe productiebedrijf in Harderwijk. Halverwege november volgend jaar moet blijken of dat inderdaad lukt; dan komt de productielocatie in bedrijf. Het gebouw komt naar een ontwerp van Rooding Architecten uit Doesburg grotendeels onder de grond te liggen.

KlokBouw uit Nijmegen maakt eronder ook nog twee kelders voor schoon water die samen zo’n 2,5 miljoen liter drinkwater kunnen bergen. Gww-aannemer Kamphorst uit Ermelo verzet voor de wateropslag ruim 11.000 kubieke meter grond. De nieuwbouw komt tegenover de bestaande productielocatie van Vitens in Harderwijk. Die blijft na de oplevering van de nieuwe locatie in bedrijf.

Reageer op dit artikel