nieuws

Nieuw winstalarm Ballast Nedam

infra Premium

Nieuw winstalarm Ballast Nedam
NIEUWEGEIN - Het hoofdkantoor en logo van Ballast Nedam. Vandaag presenteert Ballast Nedam de halfjaar cijfers 2007. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT

Ballast Nedam heeft vanmorgen een winstalarm afgegeven vanwege oplopende kostenoverschrijdingen op het project A15 Maasvlakte-Vaanplein.

De Nieuwegeinse aannemer verwacht nu een verlies op het A15-project van ongeveer 100 miljoen euro. Eerder ging Ballast Nedam nog uit van een negatief projectresultaat van 87 miljoen. Niet uitgesloten is dat het verlies komende maanden nog verder oploopt, zo laat het bedrijf weten.

Ballast Nedam heeft een belang van 40 procent in het project. De kostenoverschrijdingen, zo blijkt uit een recente projectrapportage, bedragen inmiddels al 253 miljoen. De bouwer heeft bij Rijkswaterstaat inmiddels voor miljoenen euro’s claims ingediend. Zij houdt de opdrachtgever verantwoordelijk voor de immense kostenoverschrijding. Omdat de verliezen de solvabiliteit van Ballast Nedam ernstig aantasten, heeft het concern Rijkswaterstaat verzocht om haast te maken met de afhandeling van de claims.

Behalve op het A15-project kampt Ballast Nedam ook met tegenvallende resultaten op andere infrastructurele projecten, zo maakte de onderneming vanmorgen bekend.

Reageer op dit artikel