nieuws

Dik 400 miljoen te weinig voor infra

infra Premium

Dik 400 miljoen te weinig voor infra

Het kabinet heeft honderden miljoenen euro’s te weinig gereserveerd voor het onderhoud aan bruggen, viaducten en (vaar)wegen. Tot die conclusie komt de Algemene Rekenkamer.

De Rekenkamer nam de begroting van 2011 van minister Schultz onder de loep en ontdekte dat de bewindsvrouw tot 2020 700 miljoen euro aan onderhoudskosten over het hoofd zag. Dat betekent niet dat ze dat bedrag nog steeds tekortkomt. De minister zat sinds 2011 namelijk niet stil. “We gaan er nu van uit dat ze tot 2020 minimaal ongeveer 400 miljoen euro tekortkomt”, verklaart een woordvoerder van de Rekenkamer. Het is onduidelijk of er geld bij komt of dat er geschoven wordt met budgetten.

Lees meer in het artikel Tekort infrabudget loopt op.  


Reageer op dit artikel