nieuws

Voorwaarden succesvol deltabeleid in beeld

infra

De Nederlandse overheid en de watersector hebben samen twaalf randvoorwaarden geformuleerd voor een effectief en duurzaam deltabeheer.

Deze zogenoemde twaalf bouwstenen – ‘12 Building Blocks for a Delta Approach’ – worden deze week in Rotterdam gepresenteerd in het kader van het programma Water Mondiaal. De bouwstenen zijn een vertaling van de Nederlandse ervaring door de jaren heen met uiteenlopende aspecten op het gebied van beheer van deltagebieden, in binnen- en buitenland. Een van de conclusies is dat maatregelen, ook die voor de korte termijn, moeten passen in een langetermijnvisie.

Goed omgaan met onzekerheden over toekomstige ontwikkelingen is ook een vereiste.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels