nieuws

Twee kranen voor snelle overkapping

infra

Twee kranen voor snelle overkapping

Hegeman Beton- en Industriebouw uit Nijverdal heeft afgelopen weekeinde de kappen voor de perrons 2 en 3 van station Zwolle geplaatst. “Vanwege de snelheid gebeurde dat met twee kranen”, licht bouwmanager Bas ten Berge van opdrachtgever ProRail toe.

“De last viel wel mee, zo’n 11 ton per element. De uitdaging was de reikwijdte. De kranen stonden ter weerszijden van de tunnel in aanbouw, aan de zuidzijde van het station.” In de open stroken op de foto komt koud gebogen beglazing, om meer daglicht in de tunnel te krijgen. De bestaande tunnel was te oud en te klein. Dura Vermeer bouwt een nieuwe.

VolkerWessels vernieuwt de bestrating en bekabeling op de perrons. In december worden de kappen voor perron 4 gemonteerd. Eind 2015 is de verbouwing gereed.

Reageer op dit artikel