nieuws

Stadsverwarming onder rotonde

infra

Stadsverwarming onder rotonde

Nijkamp Aanneming uit Breda legt leidingen voor de stadsverwarming in Breda-Noordoost. “Een deel is vervanging, een deel verzwaring van de primaire leidingen”, legt projectleider Ronald Rops uit.

De warmte komt uit Geertruidenberg. Bij de Groenendijk in Breda moet hij onder een rotonde door. “We doen dat met twee lange gestuurde boringen”, aldus Rops. “Het zijn stalen leidingen. De buizen hebben een lengte van 16 meter en worden aan elkaar gelast. Zonder isolatie hebben ze een diameter van 450 millimeter, met isolatie 630 millimeter. De isolatie is van polyurethaan. Waar de buizen aan elkaar gelast worden, ontbreekt de pur. Daar brengen we naderhand een mof van polyethyleen aan.” De werkzaamheden zijn in juli begonnen en moeten medio november gereedkomen.

Reageer op dit artikel