nieuws

Friesland investeert 8 miljoen in gebiedsontwikkeling

infra Premium

Friesland investeert 8 miljoen in gebiedsontwikkeling

De provincie Friesland en de gemeente Menameradiel investeren 8 miljoen euro in de herontwikkeling van een gebied rond het dorp Deinum.

De N31 langs het Friese dorp wordt opgeruimd omdat hij overbodig is geworden door de aanleg van een nieuwe weg langs Leeuwarden. Het verkeer zal vanaf eind dit jaar van deze nieuwe weg gebruik kunnen maken.

Nieuwe kansen

Hiermee wordt een deel van de bestaande infrastructuur overbodig. Volgens de provincie is dit voor dorpen waaronder Deinum en Boskum een kans om vrijkomende gebieden opnieuw in te richten, oude verbindingen te herstellen en nieuwe aan te leggen. Samen met de gemeente Menameradiel heeft de provincie hiervoor een plan gemaakt.

Provincie en gemeente investeren 8 miljoen euro in de uitvoering van het plan. Op het programma staan onder meer de verbouwing van een brug in Ritsumasyl tot een fietsbrug en de aanleg van een fietstunnel in Marsum.

De werkzaamheden beginnen in 2015.   

Reageer op dit artikel