nieuws

Consortium Hochtief pakt Duitse snelweg aan

infra

Consortium Hochtief pakt Duitse snelweg aan

Een consortium onder leiding van Hochtief neemt voor 600 miljoen euro een stuk van 65 kilometer snelweg ten noorden van Hamburg onderhanden. Partners zijn financieringsmaatschappij Dutch Infrastructure Fund en de lokale bouwer Kemna.

Tot het publiek-private samenwerkingsproject behoort de verbreding van de snelweg A7 van zes op acht rijstroken. Op het traject worden 49 bruggen aangepast dan wel nieuw gebouwd. Bij Schnelsen komt een tunnel. De werkzaamheden beginnen in oktober en zullen vier jaar duren. De opdrachtgevers zijn de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg.

Het investeringsfonds DIF, met 41 procent de een na grootste partij in het consortium, heeft in de loop der jaren geïnvesteerd in ruim 120 infrawerken en projecten voor duurzame energie ter waarde van ruim 12 miljard euro. De maatschappij beheert voor 2 miljard aan investeringen.

Reageer op dit artikel