nieuws

Brug verbindt natuurgebieden

infra

Brug verbindt natuurgebieden

Brabant is begonnen met de aanleg van een natuurbrug over de N261. Met dit kunstwerk moeten de Loonse en Drunense Duinen (400 hectare) en het Landgoed Huis ter Heide (1000 hectare) met elkaar verbonden worden.

Het ecoduct maakt onderdeel uit van een groter project, de omlegging van de N261 door bouwbedrijf BAM. De komende drie jaar wordt de weg uitgebreid tot volledig 2×2 rijstroken. De kruisingen met verkeerslichten worden vervangen door ongelijkvloerse kruisingen en er komt meer ruimte voor bus en fiets.

Het ecoduct wordt in samenspraak met Natuurmonumenten ingericht. Zo krijgt de natuurbrug een vleermuiskelder. De brugovergang wordt voorzien van verschillende profielen. Nat en drassig voor de amfibieën, dood hout voor reptielen en de beschutting van enkele bomen voor zoogdieren zoals reeën, vossen en dassen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels