nieuws

Drie mammoetkranen hijsen portalen in op Utrecht CS

infra

Drie mammoetkranen hijsen portalen in op Utrecht CS

Drie mammoetkranen hijsen komend weekend zestien nieuwe bovenleidingsportalen in bij station Utrecht Centraal. De klus hoort bij het project om de ‘spagetti aan sporen’ rond de Domstad te ontwarren.

Afgelopen tijd is al hard gewerkt aan de opbouw van de kranen en ook ligt al veel materiaal klaar. In het weekend van 26/27 juli worden veel treinen stilgelegd of omgeleid om ruimte te maken voor de hijsklus. Ook de reizigerstunnel ‘Noordertunnel’ is om die reden grotendeels afgesloten. 

BAM Rail en VolkerRail zijn inmiddels ruim een jaar bezig met de opdracht om de sporen in duidelijke corridors van elkaar te scheiden en het aantal kruisingen drastisch in te perken. Het contract omvat diverse werkzaamheden, waaronder de aanleg en het vernieuwen van sporen, kabels en leidingen, bovenleiding en beveiliging. 

Daarnaast wordt gewerkt aan de verbreding van de perrons, plaatsing van twee perronkappen en de bouw en inrichting van negen technische ruimten. Vorig jaar juni haalde het consortium U-Centraal de klus binnen voor een bedrag van 140 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels