nieuws

Bredere aanleg N280 onprettige verrassing Provinciale Staten Limburg

infra Premium

Bredere aanleg N280 onprettige verrassing Provinciale Staten Limburg

Onrust en onduidelijkheid in het Limburgse Baexem. De nieuwe randweg blijkt 52 meter breed te worden, tot schrik van de Provinciale Staten die het plan al hebben goedgekeurd.

In februari 2014 stemde Provinciale Staten in met de aanleg van een nieuwe randweg bij Baexem, de N280. De weg heeft een profiel van 2×1 en meet momenteel 15 meter breed. Nieuwe veiligheidseisen verplichten in de toekomst tot de aanleg van een fysieke middenberm tussen de rijbanen waardoor de weg breder zal uitvallen dan de huidige weg. Nu blijkt dat de weg aan beide zijden ook wordt voorzien van een fietspad en een ventweg voor het landbouwverkeer, zo bevestigt een woordvoerder van de provincie Limburg.

Reageer op dit artikel