nieuws

BAM stapt op de rem na extra projectverliezen

infra

BAM stapt op de rem na extra projectverliezen

BAM voert extra kostenbesparingen door. Aanleiding zijn projectverliezen van in totaal 75 miljoen euro die onlangs aan het licht zijn gekomen.

Dat heeft het Bunnikse bouwconcern maandag bekendgemaakt. Nog dit jaar wil BAM door “het stroomlijnen van de structuur van de werkmaatschappijen” 100 miljoen bezuinigen. Desinvesteringen moeten nog eens 100 miljoen opbrengen. De bouwonderneming zal verder het werkkapitaal met 300 miljoen verbeteren.

De nieuwe verliezen doen zich voor in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland gaat het om een omvangrijk infraproject, dat deel uitmaakt van de handvol verliesgevende projecten waarover BAM vorig al rapporteerde. In Engeland betreft het een middelgroot infraproject uit 2012. Beide werken zijn tegen slechte condities aangenomen.

Reageer op dit artikel