nieuws

Platform en steiger voor lng-fabriek

infra

Platform en steiger voor lng-fabriek

BAM Clough, een in 1964 opgerichte 50/50 joint venture van BAM International en Clough Limited, voert bij Darwin in het noorden van Australië een dubbel project uit voor JKC Joint Venture.

Het gaat om een platform voor het lossen van onderdelen voor een fabriek van vloeibare gassen en een steiger voor het laden van lng en lpg in schepen. Het natuurlijke gas zal worden aangevoerd via een onderzeese pijpleiding van 885 kilometer van het Ichthys-gasveld ten noordwesten van het continent. De steiger krijgt twee laadstations aan de uiteinden. De bovenbouw is van beton en de constructie wordt voorzien van kathodische bescherming. Het platform wordt uitgevoerd op een met grond gevulde kistdam. De aanneemsom van het totale project is 110 miljoen euro.

Reageer op dit artikel