nieuws

Extra pijlers

infra

Extra pijlers

Een complexe schade aan een pijler van de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Kootstertille heeft opdrachtgever Rijkswaterstaat en de aannemers de nodige kopzorgen gegeven. Een binnenvaarttanker ramde de brug in oktober 2013, waardoor meerdere heipalen in de pijler scheurden.

Ook de remmingswerken raakten zwaar beschadigd Aannemer Knol Akkrum stabiliseert de aangevaren pijler met een constructie, die deels op de eigen werf is gemaakt. Aan beide zijden worden nieuwe pijlers van beton gestort, die de beschadigde pijler op hun plek moeten houden.

Tijdens de werkzaamheden kampte de aannemer andermaal met pech. Een tweede schip voer in april tegen de bouwkuip, die daardoor lek raakte. Rond de bouwvak moet ook het beschadigde brugdek zijn gerepareerd.

Reageer op dit artikel