nieuws

Verzakkende dijk valt buiten aansprakelijkheid hoogheemraadschap

infra Premium

Verzakkende dijk valt buiten aansprakelijkheid hoogheemraadschap

De verschuiving van de dijk in Wilnis, in 2003, valt niet onder de aansprakelijkheid van Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht. Dat volgt uit een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag.

Volgens het hof was de zorg voor de kade die in de nacht van 25 op 26 augustus 2003 verzakte voldoende. In die nacht verschoof een kade in Wilnis met grote waterschade als gevolg. De vraag rees toen wie hiervoor verantwoordelijk was met als gevolg dat de gemeente Ronde Venen (waartoe Wilnis behoort) en het hoogheemraadschap procedeerden tot aan de Hoge Raad. Deze honoreerde het cassatieberoep van het hoogheemraadschap en verwees de zaak naar het hof Den Haag voor een nieuwe beoordeling. Dit oordeelde dat de verzakking niet valt onder de aansprakelijkheid van het hoogheemraadschap.

Reageer op dit artikel