nieuws

‘Te weinig nagedacht over bijeffect ruimtelijk beleid’

infra Premium

‘Te weinig nagedacht over bijeffect ruimtelijk beleid’

Bij toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen moet meer dan voorheen rekening worden gehouden met onbedoelde en soms ongewenste bijeffecten van het overheidsbeleid.

Dat zegt Hans Leeflang directeur Kennis, Innovatie en Strategie (KIS) bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. “Je kunt negatieve effecten niet uitsluiten, maar je kunt wel proberen ze in te calculeren en daarmee problemen voorkomen.” Leeflang plaatst zijn kanttekeningen aan de vooravond van het Jaar van de Ruimte 2015 waartoe hij het initiatief nam en dat nu wordt voorbereid. Hij wil hiermee een breed debat openen over de ruimtelijke toekomst van Nederland.

Lees hier meer over het Jaar van de Ruimte 2015

Reageer op dit artikel