nieuws

Paleisbrug op zijn plek

infra

Paleisbrug op zijn plek

Met het plaatsen van het laatste deel van de Paleisbrug (44 meter lang en 10 meter breed) is de overspanning klaar. De komende maanden gaat Mobilis, die ook de ruwbouw realiseerde, de afbouw op zich nemen.

De nieuwe fiets- en loopbrug van 263 meter over het spoor, die eerst Ponte Palazzo heette, verbindt de binnenstad met de wijk Paleiskwartier in Den Bosch. De bouw liep de nodige vertraging op doordat de constructie vanwege een aanpassing in het plan met extra staal verstevigd moest worden.

Volgens de huidige planning moet de brug in het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd worden. Het ontwerp is van Benthem Crouwel. De brug van cortenstaal dient tevens als park en krijgt aan weerszijden beplanting.

Video: inrijden brugdeel 5 Paleisbrug Den Bosch

Reageer op dit artikel