nieuws

Nieuwe walbeschoeiing

infra

Nieuwe walbeschoeiing

Een kleine 7 kilometer aan nieuwe walbeschoeiing komt langs de vaart achter de IJsselmeerdijk tussen Hindeloopen en Stavoren. Het aanbrengen van nieuwe palen met een combischot van naald- en hardhout valt of staat met de snelheid waarmee 13.400 palen worden aangevoerd.

De fabriek perst een deel hardhout op een deel naaldhout – dat onder water komt – maar kan soms zo snel niet leveren. De medewerkers van Beschoeiingswerken.nl te Groenekan klaren de klus in opdracht van de combinatie Van der Meer & Van der Wiel, die in totaal 11 kilometer kade tussen de beide Friese steden ophoogt. De kade is gemiddeld een halve meter opgehoogd. Nieuwe afsluitbare duikers zijn aangebracht, terwijl sloten zijn gebaggerd, gedempt en onder profiel gebracht.

Reageer op dit artikel