nieuws

Vertraagd door de wind

infra

Vertraagd door de wind

In opdracht van Rijkswaterstaat voerde Royal HaskoningDHV een uitgebreide inspectie uit op de historische Waalbrug in Nijmegen. Vanuit een hoogwerker werden de bogen van de brug bekeken.

Dat verliep niet zoals gepland. De harde wind aan het begin van de week gooide roet in het eten. Uiteindelijk vonden die werkzaamheden vrijdag en zaterdag plaats, toen het rustiger weer was. De inspectie van de onderkant van de brug, vanuit de uiterwaarden en vanaf een ponton in de rivier kon wel gewoon doorgaan.

De stalen Waalbrug is 604 meter lang. De boog is 244 meter lang en wordt volledig bijeengehouden met klinknagels. De brug stamt uit 1936 en werd na een bombardement in de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouwd. Door ouderdom en intensief gebruik is de brug toe aan groot onderhoud. Royal Haskoning DHV komt halverwege dit jaar met de inspectieresultaten en berekeningen zodat Rijkswaterstaat een onderhoudsplan kan opstellen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels