nieuws

Green Deal vergroent, maar kost geen cent extra

infra

Green Deal vergroent, maar kost geen cent extra

Zeven extra partijen zetten maandag 10 februari hun handtekening onder de ‘green deal gww’. Asfalt, beton, water en infra kan nog een stuk duurzamer en uiterlijk 2015 moet 100 procent duurzaam worden ingekocht.

“Duurzaam ontwikkelen en bouwen is niet traditioneel werken met een sausje maar hét business model anno 2014. Het gaat om investeringen die echt lonen.” Het toepassen van duurzame principes kost geen cent extra, weten Arnoud van Vliet namens de Unie van Waterschappen en Ed Nijpels van NLIngenieurs uit ervaring. Bestuurlijke tegenstand en traditionele ambtelijke molens zijn echter niet zomaar verdwenen. De duurzame weg in Oss, energie uit asfalt van KWS en Via 15 zijn enkele van de ‘witte raven’ die bewijzen dat groene infrastructuur bestaat.

Lees meer over Duurzaam GWW

Reageer op dit artikel