nieuws

Best value procurement toegepast bij aanbesteding brug Amsterdam-Rijnkanaal

infra Premium

Best value procurement toegepast bij aanbesteding brug Amsterdam-Rijnkanaal

Over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt ter hoogte van Nigtevegt een fietsbrug aangelegd. De openbare aanbesteding zonder voorselectie is voorzien in de tweede helft van juni.

“Het doel is te komen tot best value procurement. We maken geen dikke contracten, maar leggen de uitdaging bij gelegenheidscombinaties van architecten, constructeurs en aannemers. Zij kunnen een aanbieding doen waarbij het ontwerp voor een groot deel aan hen wordt overgelaten.” Het budget voor de fietsbrug bedraagt zo’n 10,75 miljoen euro, inclusief de kosten van beheer en onderhoud gedurende een periode van twintig jaar.

Het Amsterdam-Rijnkanaal is volgens projectleider van Noord-Holland Irma Brandsma een grote barrière voor fietsers en voetgangers. De ten zuiden van het dorp Nigtevecht te bouwen brug zal zorgen voor verbetering van de recreatieve fietsroutes voor fietsgrage Amsterdammers. En de inwoners van Nigtevecht kunnen straks veel makkelijker op de fiets naar station Abcoude of de Amsterdam Arena.

Reageer op dit artikel