nieuws

Arcadis maakt veiligheidsplan voor New York

infra

Arcadis maakt veiligheidsplan voor New York

Arcadis heeft de opdracht gekregen om in kaart te brengen hoe de risico’s van overstroming in New York beperkt kunnen worden. Verschillende alternatieven zullen worden doorgerekend om te zien hoe onder andere de wijk Manhattan het beste beschermd kan worden. De opdracht komt van de New York Economic Development Corporation.


Arcadis gebruikt diverse computermodellen om stormen zoals Sandy over New York te laten razen, in combinatie met vloed en de stijgende waterspiegel tot 2050. Arcadis zal verschillende verdedigingen overwegen, variërend van slimme dijken en flexibele stormdammen tot herstel van de natuurlijke oevers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels