nieuws

Zandpalenkwestie A4 binnen budget

infra Premium

Zandpalenkwestie A4 binnen budget

Wat de meerkosten zijn, wil niemand kwijt, maar de aanpassingen aan de A4 Midden-Delfland als gevolg van de zandpalenkwestie worden gedekt door de risicoreserveringen. Ook de oplevering eind 2015 komt niet in gevaar.

Na een jaar studeren maakten Rijkswaterstaat en aannemer A4all bekend dat ze de problemen met de zandpalen gaan oplossen door de cementbentonietwanden dieper door te zetten. In plaats van in de kleilaag op 7 meter diepte worden de wanden over zo’n 400 meter met hun voeten in een laag op 18 meter diepte geplaatst. Zo wordt opnieuw een waterdichte constructie gevormd waarbinnen de A4 volgens plan droog kan worden aangelegd.

Het probleem speelt alleen bij het halfverdiepte deel, waar de weg maximaal 3 meter beneden maaiveld ligt. De aanpassing past volgens projectmanager Adrie Franken van Rijkswaterstaat binnen de gebruikelijke risicoreserveringen en de post onvoorzien.

Reageer op dit artikel