nieuws

Waterkelder voor A2-tunnel

infra Premium

Waterkelder voor A2-tunnel

Zo’n 20 meter beneden maaiveld vlecht combinatie Avenue2 het betonijzer voor een van de twee waterkelders voor de A2-tunnel. Die wordt uitgerust met overstortwanden waarachter het vuil kan bezinken dat het regenwater meeneemt.

Het schone water dat overstroomt, kan worden afgepompt naar de rioolwaterzuivering. De waterkelder moet klaar zijn, voordat de bekistingstrein arriveert waarmee de dubbeldekstunnel in de Limburgse hoofdstad wordt gebouwd. Omdat de vloer van de tunnel hier nog niet klaar is, kunnen truckmixers niet in de buurt komen. Het beton voor de waterkelder moet dus vanaf maaiveld worden gestort. De combinatie van Ballast Nedam en Strukton zet daarvoor grote betonpompen in.

Avenue2 heeft inmiddels ruim 1 miljoen kuub grond afgegraven en heeft nog zo’n 300.000 kuub te gaan. Komend voorjaar moet al het graafwerk zijn afgerond en is de 2,3 kilometer lange bouwput overal op diepte.

Reageer op dit artikel