nieuws

Ingenieur ondermaats in maatschappelijk debat

infra Premium

Ingenieur ondermaats in maatschappelijk debat

Ingenieurs moeten zich veel meer bemoeien met het maatschappelijk debat. Rector Hans van Duijn van de Technische Universiteit Eindhoven ergert zich groen en geel over hoe actiegroepen en politici in de publiciteit de boventoon voeren bij een onderwerp als duurzame mobiliteit.

Het debat is veel te eenzijdig”, beet Van Duijn van zich af tijdens het jaarcongres van ingenieursvereniging Kivi Niria. De afwezigheid van de ingenieurs in de discussie over de 130 km-snelwegen zit hem hoog. “Ingenieurs kunnen zin en onzin uit elkaar halen.”
De oproep van Van Duijn werd ondersteund door Mariëtte van Empel, plaatsvervangend directeur-generaal milieu van het ministerie van Infra en Milieu. “De denkkracht van de ingenieurs hebben we in de publiciteit hard nodig.”

Reageer op dit artikel