nieuws

Overeind in 15 seconden

infra

Overeind in 15 seconden

In 15 seconden staat de ‘opblaaslamp’ van EIL Systems 4 of 5 meter overeind. De gasontladingslamp verspreidt dan rondom over een oppervlak van 10.000 vierkante meter licht van 94.000 lumen sterk.

Hulpdiensten hebben al veel interesse voor de opblaaslamp, zegt Dirk Dijkman van importeur Vlaming Groep uit Zwaag-Oostdijk. Het systeem heeft wat hem betreft zijn waarde ook al bewezen in de (spoor)wegenbouw.

Het systeem bestaat uit een cilindervormige kolom uit nylon. Een ventilator blaast de kolom op tot 4 of 5 meter hoogte, afhankelijk van de uitvoering. Het nylon is brandvertragend gemaakt volgens de klasse M1. Beschadigingen kunnen worden hersteld met materiaal uit de bijgeleverde reparatieset.

Lees morgen meer over de opblaaslamp in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel