nieuws

‘Middenbermbeveiliging is ontworpen op personenauto’s’

infra Premium

De beveiliging van de middenberm is ontworpen op de veiligheid van bestuurders van personenauto’s. Deze groep van weggebruikers is statistisch gezien het vaakst betrokken bij een ongeluk.

Voor vrachtwagens is de Nederlandse (midden)bermbeveiliging geen partij. Peter Willace van BermBeveiliging NL vertelt dit op de Betonwegendag waar hij een bijeenkomst leidt over ‘Schijnveiligheid in de middenberm?’

(Midden)bermbeveiligingen die aan klasse H4 voldoen bieden de hoogste mate van bescherming. “Om financiële redenen zijn die maar op een paar plaatsen te vinden”, zegt Willace. De verkeersveiligheid is volgens hem niet gebaat met het verzwaren van voertuigkeringen. “Oudere viaducten bijvoorbeeld zijn er niet op ontworpen en kunnen die systemen niet dragen.”

Reageer op dit artikel