nieuws

Meer capaciteit voor A1 tussen Apeldoorn en Azelo

infra

Meer capaciteit voor A1 tussen Apeldoorn en Azelo

De A1 tussen Apeldoorn en Azelo krijgt over bijna 60 kilometer meer capaciteit in beide richtingen. Hiermee wordt de doorstroming op deze internationale corridor in de toekomst gewaarborgd.

Dat maakt het ministerie van infrastructuur en milieu bekend. Het project kost 403 miljoen euro. Het rijk neemt hiervan 302 miljoen euro voor zijn rekening, het resterende bedrag wordt betaald door de regio. Het begin van de werkzaamheden is gepland voor 2017.

“Dit is een van de belangrijkste Oost-Westverbindingen van ons land en de capaciteitsuitbreiding verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid”, zegt minister Schultz van Haegen. “Deze investering zorgt voor een goede verbinding met onze grootste handelspartner Duitsland. “Bovendien is het een krachtige impuls voor de bereikbaarheid en de economische kracht van de regio.” Inmiddels heeft de bewindsvrouw een bestuursovereenkomst gesloten met de regio. Hierin is onder meer afgesproken dat een tracébesluit wordt uitgewerkt. Zonder maatregelen zou de verbinding met Duitsland in 2020 in de problemen komen.

Reageer op dit artikel