nieuws

Inspectie: vogelnesten en lekke voegen

infra Premium

Inspectie: vogelnesten en lekke voegen

Kijk, water en daar roest. Dat wijst op een lekke voegovergang”, wijst inspecteur Coen Gielen. De inspectie van het Prins Clausplein met de ‘under the bridge unit’ van Hans van Beek levert drie lekke voegovergangen en enkele betonscheuren op.

Om 21.00 uur stipt geeft Rijkswaterstaat toestemming voor het afsluiten van één rijstrook, zodat ruimte is voor de laagwerker. De hele afgelopen week is elke nacht doorgewerkt tot vijf uur ’s morgens om de zestien kunstwerken van het Clausplein te inspecteren op de staat van onderhoud.

Onregelmatigheden worden stipt genoteerd en gefotografeerd om later onder te brengen in het landelijke systeem. Bij de eerste gecontroleerde fly-over is het mis: een lekke voegovergang zorgt ervoor dat regenwater tussen het beton sijpelt en wapeningscorrosie en betonschollen veroorzaakt. Met een hamer tikt Mark van der Eijk rustig tegen het beton en komen kleine stukjes los: “Dit is al een tijdje aan de gang. Zo hoort het niet.”

Reageer op dit artikel