nieuws

Grontmij helpt stad Malmö verduurzamen

infra Premium

Grontmij helpt stad Malmö verduurzamen

Grontmij gaat Malmö helpen de duurzaamste stad ter wereld te worden. Het advies- en ingenieursbureau heeft met de derde stad van Zweden een raamcontract afgesloten voor de duur van twee jaar.

De waarde van het contract bedraagt 2,2 miljoen euro. Malmö zet zich in voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke energie, transport en recyclingsystemen, met als doel in 2020 het duurzaamste stedelijk gebied ter wereld te zijn.

Grontmij zal onder meer helpen bij het aantrekken van de benodigde financiering. Daarnaast zal het bedrijf ook strategie en concepten ontwikkelen. “Hierbij komt ons hele scala van expertise van pas – energie, duurzame gebouwen, water en wegen”, aldus Per-Anders Tauson van Grontmij.

Reageer op dit artikel