nieuws

Veiliger maken provinciale wegen kost ruim 1 miljard

infra Premium

Met een investering van ruim 1 miljard euro kunnen provinciale wegen in Nederland op een relatief eenvoudige manier veiliger worden gemaakt. Dat stelt de ANWB in een rapport.

De belangenorganisatie constateert dat 62 procent van de provinciale wegen niet veilig genoeg is. Met een meetwagen heeft de ANWB 8500 kilometer aan provinciale wegen in beeld gebracht met behulp van het Europese systeem EuroRAP. Hiermee wordt de veiligheid van de weg beoordeeld op basis van de wegkenmerken.

Vorige maand publiceerde de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) een rapport waarin aanbevelingen worden gedaan om 80-kilometerwegen veiliger te maken. De voorgestelde maatregelen komen voor een groot deel overeen. Uit het SWOV-onderzoek wordt duidelijk dat op veel plaatsen geen ruimte is om de wegen te verbreden. Bij 40 procent van de 80-kilometerwegen zou die ruimte er wel zijn.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel