nieuws

Middeleeuwse handelskwartier blootgelegd

infra

Middeleeuwse handelskwartier blootgelegd

De N61 tussen Hoek en Schoondijke in Zeeuws Vlaanderen staat bekend als een van de onveiligste van Nederland. Het wegtracé levert een schat aan informatie op over de middeleeuwse hoogtijdagen van Biervliet.

De resultaten van de archeologische vondsten worden 10 oktober gepresenteerd in de plaatselijke PKN-kerk. In opdracht van Rijkswaterstaat is in 2012 uitgebreid onderzoek gedaan aan de zuidkant van Biervliet. Ruim een jaar lang hebben hekken rond het opgravingsgebied gestaan. Inmiddels zijn de hekken verdwenen en is een rapportage gemaakt over de vondsten.

Daarbij is een middeleeuws industriegebied blootgelegd. De meeste vondsten komen uit de periode 1250-1404, de bloeitijd van Biervliet. Er zijn restanten van potten, pannen en andere gebruiksvoorwerpen gevonden. Daarnaast kwamen munten, insignes en leer aan de oppervlakte en zijn zware funderingen van stenen gebouwen aangetroffen. Volgens de begeleidend archeoloog gaat het waarschijnlijk om een middeleeuws industriegebied.

Reageer op dit artikel