nieuws

Groen licht voor Buitenring

infra

Groen licht voor Buitenring

De Raad van State geeft Limburg groen licht voor een start met de werkzaamheden aan de Buitenring. Het werk ligt stil in afwachting van juridische verduidelijking door het Europese Hof.

Limburg mag beginnen met de aanleg van een deel van het tracé van de Buitenring ten noordwesten van Brunssum. Daarnaast mag de provincie een begin maken met de uitbreiding van de rotonde Avantis ten zuiden van Heerlen en Kerkrade. Deze werkzaamheden hebben volgens de Raad van State “geen onomkeerbare gevolgen” voor de naastgelegen Natura 2000-gebieden Brunssummerheide en Geleenbeekdal. Bovendien kunnen deze wegdelen in het bestaande verkeerstracé worden ingepast, mocht het toch gebeuren dat de Raad het inpassingsplan alsnog volledig afkeurt.

Reageer op dit artikel