nieuws

Vliegveld wordt waterberging

infra

Vliegveld wordt waterberging

Het voormalige vliegveld nabij Bergen wordt een waterberging. De plannen hiervoor zijn uitgewerkt door de provincie Noord-Holland, de vereniging Natuurmonumenten en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dat maakt de provincie bekend. De nieuwe functie van het gebied betekent volgens de provincie niet dat het uiterlijk ervan sterk zal veranderen.

Zo worden restanten van het vliegveld ongemoeid gelaten en zal de waterberging alleen onder lopen bij heftige regenval. Niettemin wordt in het gebied een ringsloot met natuurvriendelijke oevers aangelegd. Ook wordt bekeken hoe het gebied beter is te ontsluiten voor fietsers. Verder zal het terrein worden gesaneerd, omdat op verschillende plaatsen asbest en teerhoudend materiaal in de grond zit. Daarnaast wordt het gecontroleerd op explosieven. De herinrichting begint in 2014.  

Reageer op dit artikel