nieuws

Fietstunnel waterdicht

infra

Fietstunnel waterdicht

Medewerkers van BAM voorzien de naden van een uit prefab segmenten opgebouwde fietstunnel van een afdichtingsmembraan voor extra waterdichtheid. Hierna wordt over de tunnel nog een bitumineuze waterdichte laag aangebracht.

De bouw van het kunstwerk is onderdeel van het project N242/Westtangent in Heerhugowaard. In opdracht van de provincie Noord-Holland reconstrueert BAM onder andere een complete verkeerskruising. De bouw van twee fietstunnels maakt deel uit van de opdracht.

Voor projectleider Edwin Töning zit de uitdaging van dit werk niet in de techniek, maar in de snelheid van werken. Om de overlast tot een minimum te beperken, moet het karwei in zes weken worden geklaard. Bovendien zorgde de aannemer ervoor dat het verkeer tijdens het werk gewoon kan blijven rijden. Hiervoor is een groot tijdelijk verkeersplein aangelegd. “Met dat plan heeft BAM de aanbesteding gewonnen”, aldus Töning. De nieuwe kruising wordt 25 augustus opgeleverd.

Reageer op dit artikel