nieuws

Voldijkbrug

infra

Met een grote drijvende bok werd zaterdag de Voldijkbrug geplaatst over het Wilhelminakanaal bij Tilburg. De 103 meter lange fietsbrug verbindt de Tilburgse wijk Reeshof met de gemeente Dongen. Nadat eerst twee secties van de trogligger waren geplaatst bij de landhoofden, volgde bij het vallen van de avond het 56 ton zware middendeel. Alles werd […]

Met een grote drijvende bok werd zaterdag de Voldijkbrug geplaatst over het Wilhelminakanaal bij Tilburg. De 103 meter lange fietsbrug verbindt de Tilburgse wijk Reeshof met de gemeente Dongen. Nadat eerst twee secties van de trogligger waren geplaatst bij de landhoofden, volgde bij het vallen van de avond het 56 ton zware middendeel. Alles werd via trekstangen opgehangen aan de twee V-vormige betonnen pylonen waar de bruggen een extra oplegpunt hebben. De maatvoering luisterde nauw. De brug is ontworpen door Quist Wintermans architecten en gebouwd door Dura Vermeer Beton en waterbouw regio Zuid West. Staalbouw Weelde verzorgde in onderaanneming al het staalwerk.Foto: Dolph Cantrijn

Reageer op dit artikel