nieuws

Passage in station

infra

Dertien meter breed wordt de passage die Heijmans voor ProRail maakt in station Eindhoven. Aan weerszijden komen winkels. Liften ontsluiten elk perron. De nieuwe passage wordt verbonden met de huidige tunnel die tegelijk wordt opgeknapt. ProRail laat de bestaande passage verbreden om ruimte te maken voor de groeiende stroom reizigers die station Eindhoven gebruiken. Nu […]

Dertien meter breed wordt de passage die Heijmans voor ProRail maakt in station Eindhoven. Aan weerszijden komen winkels. Liften ontsluiten elk perron. De nieuwe passage wordt verbonden met de huidige tunnel die tegelijk wordt opgeknapt. ProRail laat de bestaande passage verbreden om ruimte te maken voor de groeiende stroom reizigers die station Eindhoven gebruiken. Nu wandelen er dagelijks 90.000 reizigers en passanten door; na de oplevering in 2016 kunnen dat 115.000 mensen zijn. Architect Luc Veeger van Arcadis maakte het ontwerp voor de nieuwe passage.Foto: Jean Pierre Reijnen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels