nieuws

Fietsenstalling is tegenslagen te boven

infra Premium

Fietsenstalling is tegenslagen te boven

De aanleg van een verdiepte fietsenstalling bij station Sittard heeft veel voeten in de aarde gehad. Oranjewoud Realisatie zegt het project desondanks op tijd te hebben overgedragen aan ProRail en de gemeente Sittard.

Op 16 augustus komt de stalling officieel in gebruik. Onderaannemer Strukton van Straten rondt het werk af.

Tegenslag begeleidde sinds vorig jaar oktober de aanleg van de verdiepte stalling voor 1243 fiets- en veertig brommerplekken. Het deed zich voor in onder meer de vorm van een niet ontplofte granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De vondst van scherven deed vermoeden dat de locatie een archeologische vindplaats was. Winterweer zette ook tijdelijk de rem op het werk. Lastig bleek ook het plaatsen van een 80 meter lang stalen hek dat architect Peter Heideman van Movares voor de stalling had bedacht.

Reageer op dit artikel