nieuws

3D-verkeersteken beperkt snelheid

infra Premium

De politie van de Japanse prefectuur Fukuoka bereidt een proef voor met een driedimensionaal verkeersteken. Het is het eerste verkeersteken in z’n soort. Vanaf augustus worden er tien aangebracht op wegen in Fukuoka. Het teken is op proef aangebracht op een zebrapad voor het politiebureau van de gemeente Hakata en bestaat uit een wit vierkant […]

De politie van de Japanse prefectuur Fukuoka bereidt een proef voor met een driedimensionaal verkeersteken. Het is het eerste verkeersteken in z’n soort. Vanaf augustus worden er tien aangebracht op wegen in Fukuoka. Het teken is op proef aangebracht op een zebrapad voor het politiebureau van de gemeente Hakata en bestaat uit een wit vierkant dat voor een deel op een donker gekleurd vierkant ligt. Het donkere vierkant is wat groter van vorm dan het lichte. Het geheel wekt de indruk dat het witte vierkant boven de weg zweeft. Het teken moet autobestuurders ertoe aanzetten snelheid te minderen.

Reageer op dit artikel