nieuws

Brug op noordelijke IJ-oever

infra

Brug op noordelijke IJ-oever

Het grootste deel van de 80 meter lange brug over Zijkanaal I in Amsterdam-Noord is op zijn plek gelegd.

De bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug is een gezamenlijk project van aannemingsbedrijf K. Dekker uit Krabbendam en VDS Staal- en Machinebouw. Het staalbedrijf uit Nieuwdorp vervaardigde de stalen brug en is verantwoordelijk voor detailengineering, de hydraulische en elektrische installaties, conservering en montage.

De door Cyrus Clark van de gemeente Amsterdam ontworpen brug vormt een nieuwe schakel in de verlevendiging van de noordelijke IJ-oever. De brug verbindt het terrein van de voormalige NDSM-scheepswerf met de oostelijk gelegen Buiksloterham, een verouderd bedrijventerrein dat de komende twintig jaar geleidelijk wordt veranderd in een modern woon- en werkgebied. Nog voor de ’Hiswa te water’ begin september moet de brug, die is vernoemd naar Theo Fransman, de eerste stadsdeelvoorzitter van Noord, in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel