nieuws

1,3 miljoen euro voor failliet Kanters Riooltechniek

infra

1,3 miljoen euro voor failliet Kanters Riooltechniek

De gemeente Heumen moet de boedel van Kanters Riooltechniek 1,3 miljoen euro betalen. De gemeente heeft in 2005 ten onrechte een project bij Kanters weggehaald. Dat heeft de Raad van Arbitrage bepaald.

Volgens de gemeente bleef Kanters in gebreke bij de aanleg van de riolering. Het bedrijf zou verzuimd hebben de panden in het buitengebied te voorzien van riolering. Volgens het gww-bedrijf overdreef de gemeente en ging het niet om grote gebreken. Het zou gaan om rioolputten en bermen die vanwege de strenge winter nog niet volledig afgewerkt waren. Kanters uit Veghel (17 miljoen omzet in 2010, 68 werknemers) is inmiddels failliet wegens liquiditeitsproblemen en te hoge rentelasten.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel