nieuws

Polders Haskoning DHV in Senegal

infra Premium

Polders Haskoning DHV in Senegal

Royal Haskoning DHV gaat in Senegal grootschalig de lisdodde te lijf. De waterplant is langs de rivier Senegal op 100.000 hectare uitgegroeid tot een plaag.

Na de aanleg in de jaren zeventig van twee dammen ontstond een groot zoetwatermeer. Daardoor is de verzilting teruggedrongen, verbeterde de bevaarbaarheid en startte de winning van waterkracht. De explosieve groei van de lisdodden beperkt echter de toegang tot het water, is een hindernis voor de landbouw en bevordert ziektes als bilharzia en malaria. Haskoning DHV stelde (gefinancierd door de Nederlandse overheid) een masterplan op om achter polders (4000 hectare) te maken en 63 kilometer dijk en 60 kilometer drainage aan te leggen.

Reageer op dit artikel