nieuws

MKB Infra wil af van mededingingstoets

infra Premium

MKB Infra wil af van mededingingstoets

Mkb-bedrijven die een combinatie vormen om mee te kunnen dingen naar grotere werken, moeten verlost worden van de mededingingstoets.

Dat zegt MKB Infra-voorzitter Daan Stuit. De enige mogelijkheid voor mkb-bedrijven om mee te doen in een aanbesteding voor grote of complexe projecten is combinatievorming. Daarbij gaat het niet om drie bedrijven met min of meer dezelfde producten, maar om bedrijven die elkaar goed aanvullen in capaciteit, kennis en kunde.

“Maar dan moeten we niet achteraf door de NMa tot de orde en erger worden geroepen voor monopolistisch gedrag.” Op dit moment moeten bedrijven via een self-assessment toetsen of ze niet in strijd handelen met de Mededingingswet. De NMa controleert achteraf.

Reageer op dit artikel