nieuws

IJssel biedt meer ruimte aan water

infra

Nabij de rioolwaterzuivering Deventer wordt de Zandweerdplas vergroot om plaats te maken voor de vierde nevengeul van het project Ruimte voor de Rivier Deventer. Het werk moet in mei volgend jaar gereed zijn. Bij de waterzuivering wordt momenteel de oude effluentleiding uitgegraven. De nieuwe ligt klaar om verdiept te worden aangelegd. Daarna wordt een tweede […]

Nabij de rioolwaterzuivering Deventer wordt de Zandweerdplas vergroot om plaats te maken voor de vierde nevengeul van het project Ruimte voor de Rivier Deventer. Het werk moet in mei volgend jaar gereed zijn. Bij de waterzuivering wordt momenteel de oude effluentleiding uitgegraven. De nieuwe ligt klaar om verdiept te worden aangelegd. Daarna wordt een tweede effluentleiding gelegd. Eerder werden de nevengeulen Munnikenhank, Hengforderwaarden en Stobbenhank gegraven. Met Ruimte voor de Rivier Deventer geven de waterschappen Groot Salland en Vallei en Veluwe de IJssel meer ruimte.

Reageer op dit artikel