nieuws

GroenLinks wil feiten bouw olieterminal

infra

GroenLinks heeft Kamervragen gesteld over de bouw van een Russische olieterminal in de Rotterdamse haven. Onder meer door problemen met vergunningen dreigde het bouwplan in het water te vallen. Minister Kamp (economische zaken) stak daar een stokje voor en kondigde begin april aan dat de terminal definitief gerealiseerd gaat worden. Hij meldde dat alle belemmeringen zijn weggenomen

Kamerlid Liesbeth van Tongeren wil het fijne er van weten en vraagt zich af hoe de minister dit heeft klaargespeeld.  Ze wil van Kamp weten of zijn steun aan dit project is ingeven door “een feitelijke en realistische onderbouwing van de business- case”. De bouw van de terminal is een plan van het Russische bedrijf Summa en het Nederlandse opslagbedrijf VTTI . Met het plan is een investering gemoeid van ongeveer 800 miljoen euro. De bouw start in 2014 en de terminal is naar verwachting in 2016 klaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels