nieuws

Geïntegreerd werk zet GMB onder druk

infra

GMB ontwikkelt zich voorspoedig als bouwer van grote geïntegreerde werken. Afgelopen jaar steeg de omzet met 7,1 procent tot 141,4 miljoen euro. Haaks op de groei staat de daling van het netto resultaat van 4,2 naar 0,7 miljoen euro. Het rendement staat onder druk omdat de Betuwse bouwer leergeld betaalt met grote geïntegreerde contracten. Ongemerkt sluipen risico’s in waarvoor het bedrijf later de rekening krijgt gepresenteerd.

“De aandeelhouders blijven rustig”, zegt algemeen-directeur Gerrit-Jan van de Pol. “Maar het is wel erg zuur dat je onverwacht tegen extra kosten oploopt. Aan de andere kant: ons bedrijf ontwikkelt zich in een bijzondere richting die voor de toekomst belangrijk is. We gaan door op de gekozen lijn.”  

Reageer op dit artikel