nieuws

Grote prijs voor kleine brug

infra

Grote prijs voor kleine brug

Aan de reeks prijzen die de bescheiden Mozesbrug bij Bergen op Zoom al in de wacht sleepte, is de Bouwprijs toegevoegd. Veel meer aanwezigen bij het Gala van de Nederlandse Bouw gingen gisteravond met een prijs of een pluim naar huis.

De Mozesbrug is een bijzonder geval omdat het eigenlijk geen brug is. Eerder een goot. Gebruikers worden niet over of onder het water naar fort de Roovere geleid, maar er doorheen. Planken van accoyhout die amper tien centimeter boven het water uitsteken garanderen niettemin een droge overtocht.

Pluimen

Bij de Bouwpluimen die aansluitend werden uitgereikt, werd een jong talent het podium op geroepen: Kristel van Haaren van aannemer Heijmans De bouwpluim is bedoeld om tot een betere teamvorming en samenwerking te komen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij grootschalige bouwprojecten.

In de categorie de GWW ging de pluim naar het project A12 Utrecht Lunetten.

Bij de B&U werd project Marnixstraat Alkmaar bekroond.

Reageer op dit artikel